Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οδηγίες πλοήγησης

Museatopia: Ένα εικονικό περιβάλλον για μουσεία και πολιτιστικές εκθέσεις

Αυτός ο οδηγός παρουσιάζει το Museatopia, ένα εικονικό περιβάλλον που φιλοξενεί μουσεία, με έμφαση στην υποστήριξη των μικρών πολιτιστικών οργανισμών. Το Museatopia συγκεντρώνει ψηφιακό περιεχόμενο από διαφορετικά μουσεία, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες τους να δημιουργούν εκθέσεις. Ο πρωταρχικός στόχος του είναι να προστατεύσει και να αναδείξει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

Αρχική οθόνη

Κατά την εκκίνηση της εφαρμογής, εμφανίζεται η αρχική οθόνη στην οποία ο χρήστης επιλέγει αν θα εισέλθει ως επισκέπτης ή ως διαχειριστής κάποιου μουσείου.

Αρχική οθόνη

Κύριες λειτουργίες πλοήγησης

Στη συνέχεια, κάθε χρήστης μπορεί να εξερευνήσει τα διαθέσιμα μουσεία και τις εκθέσεις:

  • Η πλοήγηση γίνεται με τα πλήκτρα W, A, S, D ή με τα βελάκια στο πληκτρολόγιο.
  • Ο έλεγχος της κάμερας γίνεται μέσω της απλής κίνησης του ποντικιού.
Πλοήγηση στο Museatopia

Αλληλεπίδραση

Για να αλληλεπιδράσει ο χρήστης με τα εικονίδια στην οθόνη και το περιβάλλον, πρέπει να ενεργοποιήσει τη λειτουργία αλληλεπίδρασης πατώντας το πλήκτρο <esc> στο πληκτρολόγιο. Για να απενεργοποιήσει αυτήν τη λειτουργία, αρκεί να πατήσει ξανά το ίδιο πλήκτρο.

  • Κάθε χρήστης μπορεί να δει μια μικρογραφία του Museatopia μέσω του χάρτη που εμφανίζεται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Ο χάρτης μπορεί να μεγιστοποιηθεί ή να ελαχιστοποιηθεί πατώντας το αντίστοιχο εικονίδιο που βρίσκεται στο κάτω μέρος του χάρτη.
  • Κάθε χρήστης μπορεί να διαβάσει την περιγραφή ενός εκθέματος πατώντας στο εικονίδιο πληροφοριών που εμφανίζεται δίπλα στον τίτλο του εκθέματος. Για να κλείσει το αναδυόμενο παράθυρο με την περιγραφή, ο χρήστης μπορεί να πατήσει το εικονίδιο «Χ» που βρίσκεται στην πάνω αριστερή γωνία του.
  • Κάθε χρήστης μπορεί να αλληλεπιδρά με τα τρισδιάστατα (3Δ) εκθέματα. Συγκεκριμένα, για να περιστρέψει το έκθεμα, πρέπει να κρατά πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού, ενώ το ζουμ ρυθμίζεται με τη χρήση της ροδέλας του ποντικιού.
  • Ο επισκέπτης μπορεί να βρει τις οδηγίες πλοήγησης μέσω του εικονιδίου «Βοήθεια», το οποίο βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  • Επιπλέον, στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης υπάρχει το εικονίδιο «Έξοδος» για τον τερματισμό της εφαρμογής.
Περιγραφή εκθεμάτων
Αλληλεπίδραση με τριδιάστατα (3Δ) εκθέματα

Accessibility Toolbar